Kor-net

Kor-net ali Virtualni mladinski inkubator Koroške je virtualno stičišče različnih praktičnih znanj za pomoč mladim.

Kor-net

Spletna platforma imenovana Virtualni mladinski inkubator Koroške je kot virtualno stičišče vseh, ki jih oz. nas skrbi za situacijo mladih na Koroškem in ki želimo s prepletom svojih praktičnih izkušenj in znanj mladim olajšati odločitev za aktivno udejstvovanje v njihovi skupnosti, na podeželju in/ali v mestu.

Izziv projekta

Glavni izziv je bil ustvariti spletno platformo, ki bo nudila celovito podporo mladim na Koroškem, od dijaških let prek študentskega življenja do samostojnosti. Hkrati smo želeli vključiti vsebine za spodbujanje aktivnega družbenega angažmaja mladih in lažje obvladovanje stisk na različnih področjih.

Kor-net spletna stran

Rešitev

Razvili smo Virtualni mladinski inkubator Koroške, spletno platformo, ki vključuje 6 poglavij, med katerimi se prepletajo različni vidiki podpore mladim. Poglavje “Starter pack za odraslost” je namenjeno mladim pri prehodu v samostojno življenje. Poleg tega smo oblikovali “Aktivni mladi” za spodbujanje družbenega angažmaja in “Frendi v stiski” za pomoč pri soočanju s težavami na različnih področjih. Platforma bo mladim na Koroškem omogočila enostaven dostop do informacij, mentorstva ter praktičnih virov, ki jim bodo pomagali pri njihovem osebnem in profesionalnem razvoju ter družbenem angažmaju v skupnosti.

Trubarjeva domačija

Trubarjeva domačija spletna stran
Trubarjeva domačija spletna stran
Scroll to Top